Brazil medju najboljima, ali ne i najbolji

RIO DE ŽANEIRO, 17. aprila 2012. (Beta-AFP) - Bivši napadač Brazila i član organizacionog komiteta Svetskog prvenstva u fudbalu 2014. Ronaldo kaže da selekcija njegove zemlje ne igra u skladu sa svojim potencijalom, ali da bi mogla da osvoji titulu šampiona, objavljeno je u utorak na sajtu Svetske fudbalske federacije (Fifa).

"Došlo je do smene generacija u reprezentaciji, koja još uvek ne igra najbolje što može, ali ima vremena do 2014. da bi se uigrali i da bismo bili konkurentni da osvojimo titulu šampiona", kazao je najbolji strelac u istoriji svetskih šampionata.

Ronaldo, koji je dva puta bio šampion sveta i postigao 15 golova na tim takmičenjima, smatra da je Brazil trenutno medju pet najboljih timova sveta.

"Brazil je jedan od pet najboljih timova, ali nije medju tri najbolja", rekao je Ronaldo.

On je dodao i da njegova zemlja ima veliku tradiciju i sjajne fudbalere, ali da zbog smene generacija još ne može da pruži najbolje igre.

"Nijedna smena generacija nije jednostavna, mladim igračima treba vremena da sazru, potrebno je strpljenje da bi oni doneli rezultate", kazao je Ronaldo.

Pogledajte još