Kou: Pred nama je mnogo posla‎

On je posle obraćanja predstavnicima 204 zemlje na generalnoj skupštini Asocijacije nacionalnih olimpijskih Saveza u Moskvi rekao medijima da je najveći izazov za organizatore da Igre proteknu kao sportska smotra a ne kao događaj koji će obeležiti mere bezbednosti.

Na pitanja novinara šta je ostalo da se uradi u susret otvaranju 27. jula Kou je ocenio da će završni radovi biti odlučujućio za konačan utisak o oragnizaciji Igra.

"Izazovi su mnogobrojni. Moraćemo da radimo više i bolje nego do sada i to je ono što će napraviti razliku. Pred nama je puno posla a najveći deo se tiče podizanja privremenih sportskih objekata", kazao je Kou.

On je dodao da su pitanja bezbednosti i transporta najviše zaokupiraju pažnju organizatora na 100 dana od otvaranja.

"Ne bi valjalo da mere bezbednosti remete gledaoce i učesnike Igara. Olimpijske igre moraju ostati najveća sportska manifestacija na svetu, dok mere bezbednosti treba da budu u pozadini. Želim da se ljudi ocećaju kao da su došli na feštu a ne u grad pod opsadom", rekao je prvi čovek organizacije Igara u Londonu.

Nesmetano kretanje takmičara, zvaničnika, medija i posetilaca tokom Igara, takođe je prioritet organizataora, a Kou je istakao da će razumevanje i saradnja žitelja Londona biti od presudne važnosti.

"Teškoće ovih igra biće i suživot onih koji žive i rade u Londonu sa velikim brojem sportista, predstavnika medija, zvaničnika i gledalaca koji će boraviti u gradu za vreme Igara i morati stalno da putuju sa jednog mesta na drugo. Interakcija te dve populacije je naš prioritet. Ne sme doći do incidenata, želimo da izbegnemo da neko ko se četiri godine spremao za Olimpijske igre zakasni na takmičenje", kazao je Kou.

U sredu će biti obeleženo 100 dana od otvaranja Igara koje će početi ceremoniom na Olimpijskom stadionu u Londonu 27. jula.

Beta

Pogledajte još