Ronaldo: Brazil nije najbolji

"Došlo je do smene generacija u reprezentaciji, koja ne igra još najbolje koliko bi mogla, ali ima vremena do 2014. da bi se uigrali i da bismo bili konkurentni da osvojimo titulu šampiona", kazao je najbolji strelac u istoriji Svetskih šampionata za sajt Fife.

Ronaldo, koji je dva puta bio šampion sveta i postigao 15 golova na tim takmičenjima, smatra da je Brazil trenutno među pet najboljih timova sveta. Ipak, legendarni napadač kaže da njegova zemlja nije trenutno među tri najbolja tima.

"Brazil je jedan od pet najboljih timova, ali nije među tri najbolja", rekao je Ronaldo.

On je dodao i da njegova zemlja ima veliku tradiciju i sjajne fudbalere, ali da zbog smene generacija još ne može da pruži najbolje igre.

"Nijedna smena generacija nije jednostavna, mladim igračima treba vremena da sazru, potrebno je strpljenje da bi oni doneli rezultate", kazao je Ronaldo.

Prema njemu, novu generaciju Brazila predvode Nejmar, Ganso i Damijao koji su talentovani i dobri igrači. Ipak, iskustvo koju poseduju Ronaldinjo i Kaka može biti presudna na velikim i važnim utakmicama.

Ronaldo je u karijeri tri puta proglašen za najboljeg fudbalera sveta u izboru Fife, a između ostalih klubova nastupao je za Barselonu, Real Madrid, Inter i Milan.

Beta

Pogledajte još