Barselona favorit u Londonu

Ali, fudbaleri iz Londona nadaju se da bi dobra forma mogla da im pomogne da savladaju rivala.

U mnogobrojnim duelima poslednjih deset godina u elitnom evropskom takmičenju ta dva tima su se poslednji put sastala baš u polufinalu Lige šampiona 2008/2009.

Tada je posle utakmiče bez pogodaka na Kamp Nou, Andres Inijesta u poslednjim trenucima meča u Londonu anulirao prednost Čelsija I Barselona je posle rezultata 1:1 prošla u finale i trijumfovala.

U međusobnim duelima oba tima su zabeležila po tri pobede uz četiri nerešena meča.

Pred novi duel polufinala Barselona se sprema i za derbi meč španskog prvenstva u subotu protiv Real Madrida koji će odlučivati o tituli.

Čelsi do kraja domaćeg prvenstva očekuje velika borba sa Totenhemom i Njukaslom za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona naredne jeseni te bi im plasman u finale značajno popravio sezonu.

Barselona se za gostovanje na Stamford bridžu oslanja na efikasnu igru i posebno na nastup najboljeg fudbalera sveta Lionela Mesija koji je ove sezone oborio rekord Lige šampiona u broju postignutih golova.

Argentinac je ove sezone 14 puta zatresao mrežu protivnika.

"Najvažnije je da tim nastavi u istom ritmu pobeda što će nam pomoći da prođemo polufinale", kazao je Mesi.

(old_image)

Trener Barselone Pep Gvardiola smatra da će klub samim plasmanom u završnicu takmičenja pokazao snagu.

"Zadovoljni smo plasmanom u polufinale peti put uzastopno. To je vekliko dostignuće i pokazuje snagu našeg kluba. Ipak, vrlo je teško stalno nizati uspehe i svaki put kada to učinimo postane još zahtevnije", kazao je strateg Katalonaca.

U Čelsiju se nadaju da bi im trenutna dobra forma pod vođstvom Domenika Di Matea koji je na klupi nasledio Andreša Viljaša Boaša, mogla da pomogne u pokušaju da izbore drugo finale u istoriji.

Napadač Čelsije Didije Drogba uoči meča rekao je da smatra da je Braselona odličan tim, ali da su šanse za pobedu izjednačene.

"Šanse su pođednake, iako je Barselona najbolji tim na svetu i ima najbolje fudbalere. Igraju se dve utakmice, i sve je moguće", kazao je fudbaler iz Obale Slonovače.

Utakmica se igra u sredu od 20.45 u Londonu dok je revanš na program u Barseloni za dve nedelje.

Beta

Pogledajte još