Austrijska policija upala u zamak Dragane Mirković i uhapsila radnike

Pretpostavlja se da su ti radnici obavljali razne poslove renovirajući stari zamak, piše austrijski lokalni nedeljnik “Nideresterajhiše nahrihten”, a prenosi Blic.

Anton Bjelić: - Mi sve radimo po zakonu. Za poslove u zamku sam angažovao brojne austrijske firme, koje sve imaju zvaničnu dozvolu za rad.

U pitanju su muškarci iz Srbije i Bosne, koji čak nisu smeli ni da se nalaze u Austiji, jer nemaju legalna dokumenta za to. Osmorica pronađenih ilegalnih radnika su uhapšeni i proterani u domovinu, uz zabranu ponovnog ulaska u Austriju.

Anton Bjelić, suprug i menadžer Dragane Mirković, kaže da zna da su radnici uhapšeni, ali da su oni te nedelje bili u inostranstvu.

- Ne znam šta je zapravo u pitanju. U svakom slučaju, to nisu naši ljudi, mi sve radimo po zakonu. Za poslove u zamku sam angažovao brojne austrijske firme, koje sve imaju zvaničnu dozvolu za rad, ali nije moj posao da kontrolišem da li neke od njih na crno zapošljavaju ilegalne radnike - tvrdi Bjelić.

Dvorac Ebenfurt, koji je uvršten u kulturno nasleđe Austrije, od februara 2010. je u vlasništvu Dragane Mirković i Antona Bjelića. Kako su rekli nakon kupovine, cilj im je da očuvaju istorijsko zdanje koja je počelo da prodada.

Dvorac se po prvi put se pominje 1160. godine, tada se sastojao samo od jednog tornja. Danas ima četiri tornja visine od 35 metara, i prostire se na 12.000 kvadrata, sa imanjem veličine hektar i po.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.