Najveće zablude o masturbaciji...

Mnogi još uvek gaje takve zablude uprkos novim senzacionalnim otkrićima o "zabavi za jednog ili jednu". Masturbacija nije samo lak način za postizanje trenutnog zadovoljstva bez puno pripreme.

Ona je mnogo više od toga, a to potvrđuju i mnogobrojna istraživanja.

Ali, uprkos tome što zahvaljujući nauci znamo sve više toga o samozadovoljavanju, mnogi još uvek gaje velike zablude o masturbaciji, piše Womenshealthmag.com. Vreme je da ih raskrinkamo i to uz pomoć rezultata istraživanja.

Masturbacija je draža muškarcima

Rasprostranjeno je mišljenje da su masturbaciji skloniji muškarci od žena, ali, kako pokazuju istraživanja u posednjih nekoliko godina, ni nežniji pol nije imun na 'samostalnu zabavu'.

Stručnjaci smatraju da nije reč o pojavi većeg broja žena koje se samozadovoljavaju. Veruju da su žene danas jednostavno otvorenije i lakše priznaju da redovno masturbiraju. Dakle, zabluda je da muškarci više vole masturbaciju od žena.

Masturbaciji su skloniji samci

Možda donekle postoji logika u razmišljaju da samozadovoljavanju pribegavaju samci, ali to je samo privid. Prava istina je potpuno suprotna! Kako pokazuju nekoliko istraživanja, masturbaciji su skloniji ljudi u braku i dugim vezama.

Oni češće uživaju u druženju sa samima sobom nego oni koji nisu u vezi.

Izvor: B92

Pogledajte još