Cilj je finale Fed Kupa

BEOGRAD, 18. aprila 2012. (Beta) - Srpska teniserka Jelena Janković rekla je u sredu da je duel Srbije i Rusije koji se igra za vikend veliki izazov i da će igračice dati sve od sebe kako bi ispunile cilj i stigle do finala Fed Kupa.

"Mečevi neće biti laki, biće neizvesno i daćemo sve od sebe i pokušati da prvi put udjemo u finale Fed Kupa što nam je cilj. Ovo je veliki izazov za nas, jer smo prvi put u polufinalu", kazala je Jankovićeva.

Ona je dodala da još uvek nije poznato koje ruske teniserke će se suprotstaviti našem timu.

"Ne znamo ko će nastupati za Ruskinje, ali ne bih nikoga izdvajala od njih, sve su to dobre igračice. Na nama je da se skoncentrišemo i uz pozitivnu atmosferu i veliku želju izadjemo kao pobednice", rekla je Jankovićeva.

I selektor Srbije Dejan Vraneš smatra da Ruskinje imaju ujednačen tim i da izbor protivnica našim devojkama neće biti presudan.

"Ruski tim poznajemo veoma dobro. I bez Marije Šarapove imaju kvalitetnu ekipu. Ne mogu da izdvojim nijednu igračicu posebno. Ko god da bude u njihovom timu, mi ćemo se truditi da odigramo maksimalno", kazao je Vraneš.

Pogledajte još