Izložba i obnovljeni depo povodom Dana arhiva

BEOGRAD, 18. aprila 2012. (Beta) - Izložba "Timočko Kolo jahača" i obnovljeni arhivski depo otvoreni su u sredu u Zaječaru, povodom proslave Dana istorijskog arhiva u tom gradu, saopštilo je Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva.

Na izložbi je predstavljeno 36 plakata koji prate istorijat Timočkog Kola jahača "Knez Mihailo" od osnivanja 1890. godine do 1940. godine, kao i ostalih udruženja ljubitelja konjskih trka u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca.

Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković rekao je na otvaranju da se Istorijski arhiv u Zaječaru svojim radom i rezultatima izborio za povećanje budžetskog finansiranja.

On je naveo da je za taj arhiv 2010. godine bilo izdvojeno 355.000 dinara, prošle godine 1,8 miliona dinara, a ove 4,2 miliona dinara, dodaje se u saopštenju.

Za dodatnih šest projekata Istorijskog arhiva u Zaječaru Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva izdvojilo je 3,3 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Pogledajte još