Drogba srušio Barselonu

Jedini gol u meču postigao je Didije Drogba u drugom minutu produžetka prvog poluvremena, kada je na asistenciju Ramireša udarcem iz prve sa sedam metara savladao Viktora Valdesa.

Revanš meč igraće se 24. aprila u Barseloni.

Prema statistici večerašnje utakmice, gosti su mnogo više imali loptu (72:28) i više šansi od rivala, ali igrači aktuelnog evropskog šampiona nisu uspeli da savladaju golmana Čelsija Petera Čeha.

Domaći fudbaleri uputili su samo jedan šut u okvir protivničkog gola, dok u drugom poluvremenu nijednom nisu zapretili Valdesu.

Prvu priliku u meču, i jednu od najboljih za Barselonu, imao je Aleksis Sančes u 9. minutu, kada je sa 10 metara lobovao Čeha, ali je pogodio prečku.

(old_image)

Nekoliko minuta kasnije u prilici za gol našao se i Sesk Fabregas, međutim, on je loše šutirao sa sedam metara. Prethodno je udarac Andresa Inijeste kratko odbio golman Čelsija.

Fabregas je imao šansu i u 27. minutu, kada se odličnim driblingom oslobodio Gerija Kejhila, ali je Čeh odbranio njegov šut.

Minut kasnije najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi šutirao je glavom sa 10 metara u donji desni ugao, ali je ponovo siguran bio golman domaćeg tima.

U 43. minutu Fabregas je iskosa sa oko 10 metara prebacio istrčalog Čeha, međutim, loptu je sa metar od gol linije izbacio Ešli Kol.

(old_image)

U drugom poluvremenu izdvojile su se četiri prilike Barselone.

Prvo je Fabregas u 59. minutu odlično proigrao Sančesa, ali Čileanac nije najbolje primio loptu pa je sa pet metara šutirao pored gola.

U finišu meča gol je mogao da postigne i Karlos Pujol, ali je posle njegovog udarca glavom odlično reagovao golman Čeh.

Najbliži izjednačenju gosti su bili u trećem minutu sudijske nadoknade, kada je Pedro udracem iskosa sa oko deset metara pogodio stativu, a odbijenu loptu potom je loše zahvatio Serhio Buskets i šutirao preko gola.

(old_image)

Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović igrao je ceo meč za Čelsi.

U drugom polufinalu sastaju se Real Madrid i Bajern, a prvi meč u Minhenu Bajern je dobio sa 2:1.

Finale će se igrati 19. maja u Minhenu.

Beta

Pogledajte još