U Ekvadoru slavlje, iako je reprezentacija izgubila

KITO, 25. juna 2006. (Beta-Rojters) - Hiljade stanovnika Ekvadora igralo je večeras na ulicama proslavljajući "istorijski uspeh" fudbalske reprezentacije koja je završila takmičenje na Svetskom prvenstvu u osmini finala.
Ekvador je danas izgubio od Engleske sa 0:1, ali je ova južnoamerička država plasmanom među 16 najboljih ekipa stigla na fudbalsku mapu sveta.
"Tužna sam, ali s druge strane drago mi je da smo namučili Englesku. Sada svet zna ko smo mi", rekla je Džanet Muela 34-godišnja medicinska sestra, koja je mahala na ulici ekvadorskom zastavom sa svoje dve kćerke.
Hiljade navijača napustilo je svoje domove da bi gledalo utakmicu na velikim skrinovima u parkovima, trgovima i restoranima.
Ubrzo posle kraja utakmice sa Engleskom, ekvadorska televizija je pokazala igrače reprezentacije, a preko te slike išla je poruka "hvala", dok je u pozadini pisalo "misija je uspešno obavljena".
"Naš tim je učestvovao na Svetskom prvenstvu i to ima istorijski značaj za sve ljude u Ekvadoru", rekao je portparol predsednika Enrike Prono.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.