Počinje izgradnja IT centra u Inđiji

U Inđiji počinje realizacija najveće investicije u informatički sektor Srbije - izgradnjom informatičko-tehnološkog parka na površini od 25.000 kvadratnih metara, posao će naći oko 15.000 stručnjaka.

Premijer Mirko Cvetković prisustvovaće polagnju kamena-temeljca za gradnju informaciono-tehnološkog parka.

"Na osnovu našeg iskustva u Indiji, ubeđeni smo da će ovaj biznis park, prvi te vrste u Srbiji, obezbediti takve uslove u kojima će velike međunarodne kompanije moći da pozicioniraju svoje centre znanja, na obostranu korist industrije i lokalnih stručnjaka", rekao je predsednik "Embazi grupe" Džitu Virvani uoči početka gradnje.

Virvani je ukazao da završetak celog projekta očekuje za pet godina i da će se u IT parku u Inđiji proizvoditi informatički softver, a delimično i hardver, prenosi RTS.

Državni sekretar za digitalnu agendu Jasna Matić ocenila je da će u tom objektu posao naći mnogi domaći inženjeri informatike i drugi visokoobrazovani kadrovi.

Matićeva je naglasila da će radna mesta u inđijskom IT parku biti veoma dobro plaćena, sa odličnim uslovima za rad i mogućnostima za profesionalno usavršavanje.

Pogledajte još