Boston prvi na Atlantiku, borba na Zapadu

BEOGRAD, 19. aprila 2012. (Beta) - Košarkaši Bostona osvojili su petu uzastopnu titulu u diviziji Atlantik NBA lige, pošto su na svom terenu pobedili Orlando sa 102:98.

Boston sada ima tri i po utakmice više od Njujorka. Seltiksi imaju još tri meča do kraja, a Niksi četiri. Ekipu je do pobede nad direktnim rivalom predvodio Pol Pirs sa 29 poena i ličnim rekordom karijere od 14 asistencija.

Pobednik divizije neće moći u plej-ofu da bude rangiran niže od četvrtog mesta. Osim Bostona i Orlanda za to mesto bori se i Atlanta, koja je na svom terenu pobedila Detroit sa 116:84.

Čikago je u gostima pobedio Šarlot sa 100:68 i tako se za korak približio osvajanju prvog mesta u Istočnoj konferenciji. Ričard Hamilton postigao je 22 poena za samo 24 minuta. Bulsi su igrali bez prvih strelaca Derik Rouz i Luol Deng.

U Zapadnoj konferenciji nastavila se velika borba za vrh tabele. Oklahoma je u gostima pobedila Feniks 109:97 i tako održala zaostatak od pola utakmice za San Antoniom na čelu Konferencije.

Tander je do trijumfa predvodio Džejms Harden sa 40 poena, što mu je lični rekord karijere, dok je Kevin Durent doprineo sa 29 poena.

San Antonio je u gostima bez problema pobedio Sakramento sa 127:102 i tako napravio seriju od pet uzastopnih pobeda.

Pogledajte još