Počela izgradnja IT parka u Indjiji

INDJIJA, 19. aprila 2012. (Beta) - Indijska kompanija Embasi grupa počela je u četvrtak gradnju informaciono-tehnološkog (IT) parka u Indjiji, u koji će u prvoj fazi biti uloženo 40 miliona dolara.

Premijer Cvetković je na polaganju kamena temeljca istakao da novi IT centar predstavlja prekretnicu u razvoju informacionih tehnologija u Srbiji i novo poglavlje u unapredjenju ekonomije Srbije.

"Očekujem da će za godinu dana u Indjiji biti zaposleno 1.000 mladih stručnjaka, a za deset godina 25.000 inženjera i IT stučnjaka", kazao je Cvetković.

On je izrazio očekivanje da će IT park uticati na formiranje nove generacije stručnjaka koji će obezbediti da Srbija postane lider u regionu u toj oblasti.

Predsednik Embasi grupe Džitu Virvani je istakao da projekat u Indjiji doprinosi zbližavanju Srbije i Indije i najavio da će biti izgradjen prvoklasan poslovni prostor koji će omogućiti prosperitet čitavog regiona.

Prema najavama Embasi grupe, u pravoj fazi projekta biće izgradjen poslovni prostor površine 25.000 kvadratnih metara u četiri zgrade i omogućeno zapošljavanje 2.500 ljudi. Izgradnja će, kako je predvidjeno, biti zavšena polovinom 2013. godine.

Pogledajte još