Otvorena izložba o arhitekturi Londona od 1960. do 2010.

BEOGRAD, 19. aprila 2012. (Beta) - Izložba "50 godina arhitekture Londona", na kojoj je prikazan razvoj britanske metropole od 1960. do 2010. godine, otvorena je u četvrtak beogradskoj u galeriji Progres.

Izložba je otvorena u okviru Beogradske internacionalne nedelje arhitekture (BINA) i trajaće do 8. maja. Otvaranju je prisustvovao veliki broj gradjana, kao i ministar kulture Srbije Predrag Marković i britanski ambasador Majkl Devenport.

Devenport je rekao da izložba "50 godina arhitekture Londona" prikazuje najbolja dostignuća moderne britanske arhitekture i svedoči o Londonu kao kosmopolitskom gradu i metropoli.

"Reč je o sjajnoj izložbi koja govori o energiji grada", rekao je britanski ambasador i dodao da izložba predstavlja priliku i da se srpske arhitekte upoznaju sa radom britanskih kolega.

Organizatori su Britanski savet u Srbiji i Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA). Na otvaranju izložbe je bio i direktor Britanskog saveta Toni O'Brajan, kao i predsednik Inženjerske komore Srbije Dragoslav Šumarac.

Pogledajte još