Hapšenja dilera širom Srbije

U akcijama "Bač" i "Mreža" saslušano je nekoliko stotina ljudi, zaplenjeno hladno i vatreno oružje i otkriveno osam fabrika za proizvodnju marihuane, prenosi RTS.

Akcija Bač

"U prvoj akciji, koja je nazvana Bač, uhapšeno je pet osoba koje su proizvodile i švercovale sintetičku drogu metamfetamin i krijumčarili narkotike u zemlje Evropske unije", rekao je ministar policije Ivica Dačić.

"Uhapšeni su Boško Savić, Saša Burić, Nenad Novaković, Sreten Nikolić i Saša Smiljanić", rekao je Dačić i dodao da je reč o delu novobeogradskog narko-klana koji je u vezi sa Kekinom grupom.

Reč je pripadnicima novobeogradske kriminalne grupe. Ministar je dodao da je ta grupa prodavala drogu u Češkoj, Slovačkoj i Nemačkoj gde je njena cena na veliko po kilogramu 20.000 evra.

Akcija Mreža

Druga akcija "Mreža" sprovedena je u čitavoj Srbiji, a, kako je ranije rekao ministar policije, cilj akcije je hapšenje narko-dilera u srednjim i osnovnim školama.

U policijskoj akciji "Mreža", organizovanoj protiv proizvođača i dilera droge, na teritoriji Srbije uhapšeno je 250 osoba

Kako navodi TV Prva, u akciji je zaplenjeno šest kilograma narkotika, otktiveno je osam laboratorija za proizvodnju droge, zaplenjena je velika količina vatrenog i hladnog oružja, kao i 16 automobila.

"Akcije i dalje traju i o rezultatima će javnost biti blagovremeno obaveštavana. Naša namera je da hapsimo i one koji se bave distribucijom narkotika", rekao je Dačić.

Pogledajte još