Sve je spremno za 25. beogradski maraton

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić rekao je da je do sada prijavljeno oko 1.500 atletičara za polumaraton i maraton, i da će u Trci zadovoljstva učestvovati oko 25.000 rekreativaca.

"Pobednicima u obe konkurencije pripašće trofej 'Fred Libou', ustanovljen u znak sećanja na direktora Njujorškog maratona, dok će najbolji domaći takmičar dobiti trofej 'Frano Mihalić', u znak poštovanja prema našem najboljem maratoncu svih vremena", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

On je dodao da će trofej "Đoko Vješctica" pripasti pobednici polumaratonske trke, a trofej "Kent Anderson" namenjen je osobama I organizacijama za izuzetan doprinos Beogradskom maratonu.

Jedan od sponzora Beogradskog maratona Delta Đenerali pripremila je nagrade za najuspešnije takmičare i to 50.000 evra za obaranje svetskog rekorda, 25.000 za evropski rekord, 10.000 za državni rekord, 5.000 za obaranje rekorda maratonske staze.

Najuspešniji u polumaratonu dobiće 3.000 evra za državni rekord i 2.500 za domaći rekord staze u maratonu i polumaratonu.

Prvi put ove godine trkači će imati brojeve sa elektronskim čipovima i u trkama će učestvovati "pejsmejkeri", koji će obezbediti ritam za neiskusne takmičare.

Beogradski maraton održaće se u nedelju 22. aprila.

Beta

Pogledajte još