Seksi piratkinja i tviterašica Jelena Jovanović

Iako je Jelena Jovanović pristala da za "24 sata" napravi set seksi fotografija, njena misija na domaćem Internetu je veoma ozbiljina. Osim što je na Generalnoj skupštini Međunarodne piratske partije izabrana za člana odbora Piratske internacionale, nevladina organizacija čiji je član do kraja godine bi trebalo da preraste u političku partiju.

Jelena, poznata svim tviterašima kao @Miss_Cybernaut, u Piratskoj partiji Srbije zalaže se za slobodan protok informacija, zaštitu prava građana u informatičkom dobu i transparentnost u radu korporacija i državnih institucija.

- Mesto u Piratskoj internacionali nam omogućava da aktivno učestvujemo u sprovođenju ideja za koje se zalaže piratski globalni pokret, kao i ozbiljniju poziciju na domaćoj političkoj sceni. Trenutno nas u Srbiji podržava više od 15.000 ljudi, ali pirati su svetski pokret. Ulazak u odbor Internacionale važan je da bismo se povezali sa partijama u drugim zemljama - kaže za “24 sata” Jelena Jovanović.

Jedna od aktuelnih tema kojom se bave pirati je i dostupnost informacija na popularnim društvenim mrežama i profilima poput Facebooka i Googlea. Pojava ovog problema potresla je mnoge ljubitelje interneta. Potpuna dostupnost informacija koje prolaze kroz privatne profile društvenih mreža, značila bi da državne institucije mogu da prate svaki virtuelni “korak” korisnika. Početkom ove godine srpski pirati su započeli inicijativu osnivanja političke partije, a u martu su počeli sa sakupljanjem potpisa.

Osim što je postala član piratskog odbora i dospela u medije, Jelena je ovih dana privukla pažnju i poznatog internet sajta sa erotskim sadržajem - "Brejzers", koji joj je za to ponudio 8.000 dolara.

- Dobila sam mejl sa ponudom da se slikam gola. Sve mi je to veoma simpatično, naročito suma od 8.000 dolara. Nemam ništa protiv golotinje, ali takve stvari prosto nisu za mene. Da je suma bila veća, možda bih i razmislila - priča Jelena kroz smeh.

Izvor: 24sata.rs
Foto: M. Perić

Pogledajte još