Partizan u Smederevu, Sloboda na Marakani

Šest kola pre kraja Super lige Partizan ima deset bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde, pa su dešavanja u donjem delu tabele mnogo neizvesnija.

Brigu o opstanku u ligi, pored Pazaraca i Čačana, nisu prebrinuli ni Javor, Hajduk i BSK, dok se Metalac koji je veći deo sezone na poslednjem mestu, takođe, nada da će zadržati status superligaša.

Igrači kluba iz Gornjeg Milanovca sakupili su ukupno 14 bodova, a u zoni ispadanja je trenutno i Borac sa 18. Novi Pazar ima 21, Javor 23, a Hajduk i BSK po 24 boda.

Metalac i Hajduk igraće u nedelju jedinu utakmicu 25. kola tog dana, dok će se sutra u Čačku Borac sastati sa osmoplasiranim OFK Beogradom, Novi Pazar će gostovati u Kragujevcu kod četvrtoplasiranog Radničkog 1923, Javor će na svom terenu igrati sa devetoplasiranim Radom, a BSK će u Borči ugostiti petoplasiranu Jagodinu.

Četvorostruki uzastopni šampion Partizan igraće u Smederevu protiv istoimenog kluba, koji se nalazi na desetom mestu Super lige, a iza sebe ima tri vezana poraza.

Drugoplasirana Crvena zvezda je prošlog vikenda u Kragujevcu igrala 0:0 sa Radničkim 1923, a sutra će se u Beogradu sastati sa šestoplasiranom Slobodom. Užičani su veoma loše počeli prolećni deo sezone, ali su u poslednjih pet utakmica ostvarili četiri pobede, uz jedan poraz.

Trećeplasirana Vojvodina i ovog vikenda igraće "komšijski" derbi, pošto će posle pobede u Kuli protiv Hajduka sa 1:0, Novosađani sutra gostovati u Subotici kod sedmoplasiranog Spartaka.

Spartak je u prošlom kolu bio bolji od Rada u Beogradu sa 2:1, čime je prekinuo seriju od četiri utakmice bez pobede.

Sutrašnje utrakmice 25. kola Super lige počeće u 16.00, osim duela Crvene zvezde i Slobode koji će se na "Marakani" igrati od 18.00.

Beta

Pogledajte još