Ikea počinje gradnju robne kuće na jesen

BEOGRAD, 20. aprila 2012. (Beta) - Švedska kompanija Ikea planira da na jesen počne izgradnju prve robne kuće u Srbiji, a da li će taj plan biti realizovan zavisiće od efikasnosti administracije da izda sve potrebne dozvole, izjavio je u petak direktor za razvoj Ikee za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić.

"Prva Ikeina robna kuća u Srbiji biće u Beogradu, na zapadnom delu prema aerodromu. Čekamo da dobijemo pravo konverzije zemljišta, lokacijsku i gradjevinsku dozvolu, i imamo obećanje da će sve biti završeno u kratkom roku", rekao je Lalić u intervuju za agenciju Beta.

U izgradnju robne kuće od 40.000 kvadrata, prema njegovim rečima, biće investirano oko 50 miliona evra, a prvi kupci bi u nju ušli godinu dana posle početka gradnje.

"Naš dolazak će, pre svega, omogućiti više radnih mesta. U izgradnji robnih kuća u Srbiji učestvovaće domaća gradjevinska operativa, a kad počnu da rade zapošljavaće po 300 radnika u svakoj od robnih kuća, dok će indirektno u njihovo održavanje i nabavku biti uposleno od četiri do pet hiljada ljudi".

Pored toga, gradjanima će biti ponudjen asortiman od 9.500 kvalitetnih i dobro dizajniranih proizvoda, a domaćim proizvodjačima prilika da snabdevaju kompaniju koja ima oko 300 prodajnih objekata u 26 zemalja, dodao je Lalić.

On je naglasio da će cene u Ikeinim robnim kućama biti prilagodjene kupovnoj moći gradjana i da je bezrazložna bojazan domaćih proizvodjača nameštaja da će zbog dolaska Ikee ostati bez kupaca.

Pogledajte još