Predrag Ejdus recitovao odlomke svojih omiljenih predstava

SMEDEREVO, 20. aprila 2012. (Beta) - Glumac Predrag Ejdus, dobitnik nagrade za životno delo 2008. godine, recitovao je na manifestaciji "Nušićevi dani" u Smederevu odlomke iz najdražih predstava u kojima je nastupao tokom karijere.

Ejdus je recitovao odlomke iz dela Šekspira, Molijera, Sterije, Marulića, Vide Ognjenović i lamentirao o životu, karijeri, lepim i ružnim stranama glumačkog poziva.

Sinoćnje veče u okviru "Nušićevih dana" Ejdus je započeo lamentacijama o glumačkom usudu iz lične vizure koju je zabeležio Goran Marković u vreme kada se Ejdus oporavljao u bolnici i koja je bila predložak za predstavu "Delirium tremens".

U petak i subotu na velikoj sceni Kulturnog centra Smederevo biće adaptirana radio drama DJordja Lebovića koju je za pozorište priredio Vladimir Dasukidis, a izvode je, pod imenom "Svetlosti i senke", glumci omladinske scene "Čubi".

Sutra u Smederevu gostuje amatersko pozorište "Žanka Stokić" iz Velikog Gradišta s Nušićevom komedijom "Sumnjivo lice".

Do kraja festivala publika će videti još sedam predstava, od kojih je šest u konkurenciji za nagrade, a 28. aprila glumci Ateljea 212. izvešće "Pazarne dane" Aleksandra Popovića, u čast Branimira Brstine koji će te večeri u Smederevu primiti nagradu za životno delo.

Pogledajte još