Milbauer otvorio tehnološki centar

STARA PAZOVA , 20. aprila 2012. (Beta) - Nemačka kompanija Milbauer (Mihlbauer) u petak je u Staroj Pazovi otvorila visoko-tehnološki proizvodni i razvojni centar za identifikaciona dokumenta, u koji je uložila 10 miliona evra.

Za zapošljavanje 100 radnika, kompanija je iz budžeta Srbije dobila 500.000 evra, odnosno 5.000 evra po radnom mestu. Trenutno je u tehnološkom centru zaposleno 87 visokoobrazovanih radnika, a Milbauer je u obavezi da do 2014. godine zaposli još 13 radnika.

Centar je u rad pustio zamenik premijera Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dacičh koji je u šali rekao da je ovo izuzetna prilika, jer on obično ne otvara, već zatvara.

Milbauer je, kako je naglasio Dačić, zaslužan za viznu liberalizaciju Srbije, jer je ta kompanija uradila rešenja za biometijske pasoše.

Predsednik nemačke kompanije Jozef Milbauer rekao da je investicija u Srbiji uradjena zahvaljujući odličnoj saradnji s Vladom Srbije i lokalnom samoupravom, koja je pokazala da u Srbiji može efikasno da se radi.

Plan kompanije je, kako je najavio, da broj zaposlenih poveća na 1.000 i da proširi poslovanje.

Pogledajte još