Analiza snimaka u okolini mesta zločina u Skoplju

Motivi i počinioci petostrukog ubistva koje je ozbiljno uzdrmalo stabilnost Makedonije i osam dana posle zločina ostaju nepoznati, iako policija, na sve načine pokušava da napravi napredak u istrazi.

U novom pokušaju da otkriju identitet žrtava, makedonski policajci već više od 24 sata pregledaju snimke svih sigurnosnih kamera koje su mogle da "uhvate" počinioce, uključujući benzinske pumpe, banke, privatne kuće...

Za sada se zna da su ubistvo počinile najmanje tri osobe i da je njihova "akcija" na obalama Železarskog jezera trajala desetak minuta. Žrtve su ubijene hicima ispaljenim iz tri automatske puške, najverovatjine "kalašnjikova".

Ubice su, zatim, sa mesta događaja pobegle tamno-crvenim "opelom", koji su ostavili u grmlju desetak kilometara od mesta zločina. Policija, navodno, zna ko je i odakle dovezao automobil u Makedoniju. Vozilo nije bilo registroivano, već su na njega postavljene nevažeće tablice.

Najveća misterija, i dalje, ostaje motiv ubica, jer je ustanovljeno da su četvorica mladića, neposredno pred smrt, spakovala pecaroški pribor i spremala se da krenu kućama. U tom trenutku, na mesto događaja stigle su ubice. Ubistva su izvršena u roku od deset minuta, a peti ubijeni, likvidiran je stotinjak metara dalje.

I on se spremao da ide kući, jer je prtljažnik njegovog automobila bio otvoren, ali je u međuvremenu čuo pucnje, što ga je, u kasnijem sledu događaja, koštalo života.

Pogledajte još