Roberto Karlos: Brazil je najbolji čak i u špijuniranju

BERGIŠ GLADBAH, 25. juna 2006. (Beta-Rojters) - Brazilski reprezentativac Roberto Karlos pohvalio je danas vrline svog tima, rekavši da je svetski šampion ispred svih ostalih timova, čak i u špijuniranju protivnika.
Slavni levi bek, samouveren kao uvek, dodao je da ne vidi razloga zašto ekipa ne bi mogla da osvoji i šestu titulu prvaka, ocenivši da ekipa može da izgubi jedino ako se opusti.
"Ljudi u Španiji me čsto pitaju zašto proučavamo protivnike ako smo već najbolji na svetu. Ja im odgovaram da Brazilci uvek žele da postanu još bolji. Vrlo pomno pratimo rivale, a to je nešto što Evropljani ne rade", rekao je Roberto Karlos.
"Provodimo 45 minuta u sobi i gledamo snimke protivnika - kako napadaju, kako se brane, izvode kornere, slobodne udarce. Naši rivali ponekad potroše samo desetak minuta na Brazil", objasnio je on.
"Imamo špijune svuda i sve nam pokazuju, kretanje u odbrani i napadu, sa loptom i bez nje. Dobro smo organizovani. Zbog sveta toga počinjemo utakmicu znajući slabe i jake strane rivala", dodao je bek Real Madrida.
Roberto Karlos je ponovio svoje stare tvrdnje da je pravo mesto Brazila u finalu.
"Brazil se dokazao u poslednjih 12 godina, u kojima je fudbal napredovao, ali je Brazil ostao na vrhu. Ako je Brazil spreman, Brazil neće izgubiti. Brazil neće izgubiti Svetsko prvenstvo", slikovito je preneo Roberto Karlos.
Brazil je dobio sva tri meča u grupi, a u osmini finala igra protiv Gane. Taj meč igra se u utorak.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.