Partizan pobedio u Smederevu

Crno-beli su do trijumfa došli golovima kapitena Saše Ilića u 86. i Davida Mange u 93. minutu.

Partizan je poveo posle odlične akcije Lazara Markovića i Ilića, kada je mladi napadač crno-belih petom proigrao kapitena, koji je primio loptu na 16 metara, ušao u kazneni prostor i šutem levom nogom pogodio gornji levi ugao golmana Dejana Rankovića.

POGLEDAJ VIDEO: Smederevo - Partizan 0:2

Konačnih 2:0 fudbaler iz Centralnoafričke Republike je postavio u trećem minutu sudijske nadoknade vremena šutem iskosa sa desne strane.

Smederevo je imalo više šansi na meču, posebno u prvom poluvremenu, kada je najveću pretnju Partizanu predstavljao njihov bivši igrač Nenad Adamović.

Vezni fudbaler je u 21. minutu pogodio prečku šutem sa oko šest metara iskosa levo, da bi mu u poslednjim trenucima prvog poluvremena golman Partizana Vladimir Stojković odbranio odličan šut sa 20-ak metara.

Dobru priliku za domaćina imao je još jedan bivši fudbaler Partizana, Dejan Boljević koji je iz daljine šutirao u Stojkovićev gornji desni ugao, ali mu golman crno-belih odličnom intervencijom loptu izbacio u korner.

Crno-beli su mogli do gola u četvrtom minutu, ali se napadač Lamin Dijara spetljao kada je sam izašao pred golmana Rankovića.

Drugo poluvreme proteklo je bez većih šansi sve do samog finiša, kada su Ilić i Manga rešili utakmicu.

Smederevci su imali priliku da izjednače odmah pošto je Partizan poveo, ali je kapiten Dejan Živković šutirao pored gola sa 15-ak metara posle duplog pasa sa Adamovićem.

Partizan posle pobede ima 68 bodova, 13 više od Crvene zvezde, koja svoj meč 25. kola igra večeras protiv Slobode.

Smederevo je na 10. mestu na tabeli, sa osam bodova više u odnosu na Borac koji je u zoni ispadanja.

Beta

Pogledajte još