Brak najčešće puca posle...

Parovi s malom decom najčešće se razvedu posle tri godine braka, a tek oko tri odsto parova u bračnu krizu upadnu posle sedme godine, pokazalo je istraživanje britanskog portala Netmums, provedeno na 1.500 roditelja.

Skoro 21 odsto parova razvede se između druge i četvrte godine braka, dok je 12 odsto njih papire za razvod predalo posle samo godinu dana braka, piše Dejli mejl. Kod svakog 20. para, žena zatrudni nakon tri meseca, a u 15 odsto slučajeva godinu dana posle prvog sastanka. Svaki deseti par smatra da su prerano dobili dete.

Čak 42 odsto parova je priznalo je da su se zbog deteta udaljili, a trećina parova da ih je dete zbližilo. Osim deteta, za kraj braka bivši supružnici navode i finansije kao i ljubavne afere, koju je imao svaki 14. partner.

Skoro dve trećine njih smatra kako je danas teže održavati vezu nego što je to bilo pre. Svaki drugi od pet parova tvrdi da je teško održati ljubav živom dok oboje rade, a 22 odsto njih smatra kako je razvod najlakši izbor.

Velik pritisak je na ženama, od kojih se očekuje da budu dobre majke, ali i uspešne na poslovnom planu, dok su muškarci sve nesigurniji u sebe.

Pogledajte još