Pravosudje je rak rana Srbije

KIKINDA, 22. aprila 2012. (Beta) - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je u nedelju da je pravosudje rak rana Srbije i da je katastrofalno stanje u toj oblasti neophodno promeniti odmah posle izbora, jer je potpuno jasno da pravosudje u Srbiji "uopšte ne funkcioniše".

"Najviši pravosudni organ u zemlji, Apelacioni sud, prepolovljava kazne svakom izgredniku koji je hteo da nekog ubije ili je ubio nekog, ili je hteo da bakljom nekog spali", rekao je Čanak u Kikindi, gde je razgovarao sa kandidatom LSV-a za predsednika opštine Milošem Šibulom.

Čanak je ocenio da ni "druge stvari" ne funkcionišu najbolje, ali da je prvo potrebno dogovoriti se o tome šta je istina.

"Istina se menja od izbora do izbora i od potrebe za koalicijom do potrebe za koalicijom, a to je potpuno pogrešno jer se stiče utisak da je sve relativno i da je sve moguće", kazao je Čanak.

Predsednik LSV je istakao da nije moguće zaboraviti šta se sve dogadjalo u Srbiji devedesetih godina i ko je to sve organizovao i sproveo.

Pogledajte još