Počeo Supernatural festival

Osnivač "Supernatural" festivala Srdjan Stanković kazao je portalu "Zelena Srbija" (www.zelenasrbija.rs) da je ideja ovogodišnje manifestacije "revitalizacija" Ade Huje kao mesta pored reke Dunav koje je godinama bilo deponija gradjevinskog šuta i drugog smeća.

"Ovu lokaciju smo odabrali sa idejom da revitalizujemo Adu Huju u narednim godinama i da poremećeni ekosistem ovog kraja vratimo koliko je moguće u prvobitno stanje", kazao je Stanković.

Stanković je podsetio da je pokret "Supernatural", u saradnji sa Gradskim zelenilom, očistio od gradjevinskog šuta dva hektara zemljišta na Adi Huju gde se i održava festival i gde bi nakon njegovog završetka trebalo da ostane ekološki kamp za edukaciju dece i omladine o zaštiti životne sredine.

Prema njegovim rečima, ove godine je obezbedjen besplatan ulaz svim posetiocima koji dodju biciklima.

Program festivala nudi različite sadržaje iz oblasti zaštite životne sredine, pa su posetioci u mogućnosti da saznaju nešto i o zaštiti prirode, zdravoj ishrani, gajenju biljaka, a omogućeno je i uživanje u celodnevnom muzičkom programu koji će trajati do 19.30, kada se manifestacija i zvanično završava.

Pogledajte još