Danas je Dan Vojske

U prisustvu državnog i vojnog vrha u Leskovcu će danas biti obeležen Dan Vojske Srbije, 23. april. Svečanosti će prisustvovati predsednica Skupštine Srbije, koja zamenjuje predsednika Republike Slavica Đukić Dejanović, ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general potpukovnik Ljubiša Diković.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac je, uoči obeležavanja Dana vojske, pozvao građane da prisustvuju pokaznoj vežbi u Leskovcu i uvere se koliko su se oružane snage modernizovale.

"Srbija 23. aprila prvi put na taj datum slavi Dan Vojske Srbije u Leskovcu, gradu koji ima izuzetno dugu vojničku tradiciju", rekao je Šutanovac.

Ministar odbrane je rekao da će to biti i prilika da građani vide koliko se Vojska Srbije modernizovala "u odnosu na neko vreme iza nas".

Načelnik generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković poručio je danas da je vojska sposobna da odgovori na sve bezbednosne izazove sa kojima se susreće Srbija, ali da najbolji način da se jedna država odbrani jeste da se postara da je niko ne napadne.

Pogledajte još