Sindikat Telekoma očekuje podelu akcija do izbora

BEOGRAD, 23. aprila 2012. (Beta) - Predsednik Sindikata Telekoma Srbije Miroslav Joksimović izjavio je u ponedeljak da bi besplatne akcije tog preduzeća trebalo da budu podeljene u naredne dve sedmice.

On je agenciji Beta rekao da su dva reprezentativna sindikata na sastanku sa predstavnicima minstarstava ekonomije i finansija i poslovodstva dobili obećanje da će akcije Telekoma biti podeljene najkasnije do 4. maja, pre opštih izbora u Srbiji.

"Obećano je da će akcije biti podeljenje na završetku manadata ove vlade sa kojom smo 2008. godine uspeli da dobijemo zakon o besplatnim akcijama Telekoma", rekao je Joksimović, koji je predsednik jednog od dva reprezentativna sindikata Telekoma Srbije.

Prema njegovim rečima, sastanku u Ministarstu ekonomije Srbije su prisustvovali i predstavnici Centralnog registra hartija od vrednosti, Agencije za privatizaciju i drugog reprezentativnog sindikata - Jedinstvenog sindikata Telekoma.

"Insistitrali smo i inisistiraćemo i dalje da se akcije podele pre izbora, jer smo čekali četiri godine da se završe svi procesi oko Telekoma, čak i neuspeli pokušaj prodaje i otkup paketa akcija grčkog OTE", rekao je Joksimović.

Pogledajte još