Novi kompleks carinarnice Užice

UŽICE, 23. aprila 2012. (Beta) - U Užicu je u ponedeljak otvoren novi kompleks carinarnice Užice koji se prostire na 7000 metara kvadratnih i u koji je Vlada Srbije uložila 315 miliona dinara.

Svečanosti otvaranja prisustvovao je premijer Srbije Mirko Cvetković koji je rekao da izvozno orijentisana privreda užičkog kraja dobija jednostavniji i brži carinski postupak koji donosi uštedu u vremenu i novcu.

Nova carinarnica sa carinskom ispostavom i terminal za teretna vozila sa magacinom, platformom za pregled kamiona, kamionskom vagom i pratećom infrastrukturnom izgradjeni su za manje od godinu i po dana, rekao je Cvetković.

Užička Carinarnica raspolaže i najsavremenijim mobilnim carinskim skenerom za pregled robe koji je jedan od deset u Srbiji i koji košta 30 miliona dolara.

Prema rečima načelnika u Odeljenju za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina Srbije Saše Savkovića u proteklih šest meseci zaplenjeno je 17 miliona paklica cigareta, 200 emigranata zatečeno u ilegalnom prelazu i zaplenjeno 60 kilograma zlata.

Na šest graničnih prelaza od kojih je jedan železnički tokom prošle godine evidentirano je 6,5 miliona prelaza, podatak je carine.

Pogledajte još