Saradnja nacionalne biblioteke i pozorišta

BEOGRAD, 23. aprila 2012. (Beta) - Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Božidar Djurović i vršilac dužnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije Dejan Ristić potpisali su u ponedeljak u Beogradu protokol o saradnji u promociji pozorišne umetnosti i bibliotečko-informacione delatnosti i kulture.

Kako je saopštio nacionalni teatar, na svečanom potpisivanju ugovora u Muzeju Narodnog pozorišta, Djurović je rekao da će dve značajne kulturne institucije od danas saradjivati organizovanije i bolje nego do sada.

On je rekao da potpisivanje sporazuma predstavlja nastavak formalizovanja saradnje nacionalnog teatra sa značajnim kulturnim institucijama i dodao da taj dokument mora što pre biti vidljiv i u praksi.

Sporazumom je predvidjeno da sve publikacije Narodnog pozorišta ubuduće budu sačuvane i u Narodnoj biblioteci Srbije.

Ristić je rekao da je nacionalna biblioteka u 180. godišnjici osnivanja započela proces intenzivne saradnje sa najvažnijim nacionalnim ustanovama kulture i nauke u Srbiji, kao i vodećim institucijama u Evropi i svetu.

Prema njegovim rečima Narodnu biblioteku Srbije dnevno poseti oko 2.000 ljudi, odnosno oko 1.500 korisnika i 500 turista, što je čini jednom od najposećenijih ustanova u zemlji.

Pogledajte još