U Vojvodini 1,7 miliona birača

NOVI SAD, 23. aprila 2012. (Beta) - Pokrajinska izborna komisija (PIK) u ponedeljak je utvrdila da je ukupan broj birača u Vojvodini 1.735.616.

Na istoj sednici PIK je proglasila 13. listu na pokrajinskim izborima, a to je lista "Crnogorska partija - Nenad Stevović", kod koje su pre dva dana uočeni nedostaci.

PIK je ranije proglasila izborne liste političke stranke Pokret madjarske nade i listu koalicije "Sve zajedno" koju čine Bošnjačka demokratska zajednica, Demokratska zajednica vojvodjanskih Madjara, Demokratska zajednica Hrvata, Slovačka stranka i Gradjanski savez Madjara.

PIK je proglasio i liste koalicije okupljene oko Demokratske stranke, listu Lige socijaldemokrata Vojvodine, Ujedinjenih regiona Srbije, Srpske radikalne stranke i koalicije oko Srpske napredne stranke.

Proglašene su i liste Demokratske stranke Srbije, Vojvodjanskog preokreta, SPS-PUPS-JS-SDPS, Saveza vojvodjanskih Madjara i "Dveri za srpsku Vojvodinu".

Izbori za Skupštinu Vojvodine održavaju se po kombinovanom sistemu, tako što se 60 od 120 poslanika bira po proporcionalnom izbornom sistemu, a druga polovina po dvokružnom većinskom izbornom sistemu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.