Lipi: Hidink je lukav, ali se ne osvrćemo na to

KAJZERSLAUTERN, 25. juna 2006. (Beta-AP) - Italijanima je očigledno dosta psihičkih igara Gusa Hidinka.
Selektor Marčelo Lipi  je okarakterisao selektora Australije kao "lukavog" na burnoj konferenciji za novinare pred sutrašnji duel ova dva tima u osmini finala,Svetskog prvenstva u Nemačkoj.
Hidink je na prošlom Mundijalu odveo Južnu Koreju do polufinala, a ekipa je u četvrtfinalu savladala baš Italiju
"On je veliki trener, ali je jako lukav. Igrače priprema na sve načine i psihički i fizički. Ja nikada nisam igrao protiv njega, ali su moji igrači očigledno željni osvete", rekao je Lipi novinarima u Kajzerslauternu.
"U Koreji je igračima govorio da smo bogati, slavni i veliki glumci.
Sada priča o utakmici kao o borbi Davida i Golijata. Tako nešto više ne postoji u savremenom fudbalu", rekao je Lipi.
Australija igra prvo Svetsko prvenstvo u poslednje 32 godine i u sutrašnji meč ulazi kao autsajder.
"Fudbalenguri" se oslanjaju na fizičku pripremu na putu u plasman u četvrtfinale, dok je kvalitetnija Italija imala velikih problema u utakmici sa SAD, koja se završila 1:1, ali u kojoj je bilo mnogo duela i trčanja.
"Ovo nije maraton, ovo je fudbalska utakmica. Kondicija je važna, ali postoje i drugi važni faktori", rekao je Lipi.
Selektor "azura" verovatno će sutra ponovo izvesti napadački trio iz prve dve utakmice na šampionatu, pošto je danas Frančesko Toti trenirao sa isturenim Lukom Tonijem i Albertom Đilardinom.
U centralnom delu odbrane povređenog Alesandra Nestu najverovatnije će zameniti Marko Materaci. "Azuri" će biti i bez veznog igrača Danijele De Rosija, koji je suspendovan sa četiri utakmice zato što je laktom udario napadača SAD Brajana Mekbrajda.
Lipi nije želeo da potvrdi startnu postavu, a kada mu je novinar postavio to pitanje, selektor se naljutio.
"Ako vam kažem tim unapred, vi ćete otići kod nekog od igrača koji je izostavljen kako se oseća, a onda ćete izvući njegove reči iz konteksta i napraviti dramu", rekao je ljutito Lipi, uz psovke i podizanje sa stolice, kao da ima nameru da ode.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.