Molim te, pazi na mamu u dva miliona primeraka u J. Koreji

SEUL, 24. aprila 2012. (Beta) - Bestseler južnokorejske književnice Kjung-suk Šin "Molim te, pazi na mamu" prodat je u dva miliona primeraka u autorkinoj rodnoj zemlji od kada je objavljen 2008, saopštio je danas njen izdavač Šangbi.

U čast tog uspeha u planu je specijalno izdanje od 10.000 primeraka sa potpisom autorke. Roman o majčinskoj ljubavi govori o tuzi odrasle dece čija stara majka umire. "Svako od njih oseća jedinstvenu povezanost sa onom koja im je podarila život. Svakodnevna pažnja, selo u kojem su odrasli, nade koje je majka polagala u njih, njena bezrezervna podrška" navodi izdavačka kuća, prenosi Frans pres.

Roman "Molim te, pazi na mamu" prodat je u milion primeraka za deset meseci od pojave u Južnoj Koreji. Objavljen je u 32 zemlje, a u knjižare u Srbiji stiže 26. aprila, u izdanju Čarobne knjige. Kjung-suk Šin je za taj roman je u martu 2011. dobila nagradu Man za područje Azije, najprestižnije literarno priznanje na tom kontinentu koje je tada prvi put dodeljeno ženi i nekom autoru iz Južne Koreje.

Pogledajte još