Boško: Zbog ovoga su Srbe hapsili!

"Kada smo primili treći gol navijači su počeli da viču na nas. Govorili su kako nas baš briga za klub. Ćutao sam ih i samo ih gledao, nisam želeo da pravim ekcese. Pošto su nastavili da nas vređaju nisam više mogao da istrpim i želeo sam da se obračunam sa njima. Ubrzo su se pojavila petorica-šestorica ljudi iz obezbeđenja koji su sprečili sukob. Preostali deo utakmice gledao sam iz svlačionice", rezigniran je bio Boško Janković.

POGLEDAJ VIDEO: Neredi navijača u Đenovi

Situacija je u nedelju na "Luiđi Ferarisu” podsetila na 12. oktobar 2010, kada je kvalifikaciona utakmica za plasman na SP 2012 Italija – Srbija prekinuta u sedmom minutu. Naša reprezentacija je kažnjena igranjem jednog meča pred praznim tribinama, a Azuri su bodove dobili službenim rezultatom.

"Bio sam i tada na terenu, a ovo što se desilo protiv Sijene je bila repriza. Još mi je krivo što je naša reprezentacija tada izgubila bodove za zelenim stolom. Pokazalo se na utakmici mog kluba da je u Italiji sve moguće. Ne mogu da verujem da su Srbi tada odvedeni u zatvor i osuđeni na osam meseci zatvora, dok su vinovnici nedeljnog incidenta otišli kućama kao da ništa nisu skrivili. Sve sam to rekao predsedniku Enriku Precioziju, on se saglasio sa mnom i obećao da će klub tražiti da oni koji su se peli na ogradu i bacali baklje na teren odu u zatvor" ogorčen je Janković.

Izvor: www.zurnal.rs

Pogledajte još