Agencija tvrdi da je postupala zakonito

BEOGRAD, 24. aprila 2012. (Beta) - Agencija za privatizaciju saopštila je u utorak da je postupala zakonito u privatizaciji HIP Azotare Pančevo i kontroli izvršenja ugovornih obaveza i da nije dala saglasnost za prodaju pogona "Karbamida 2".

"Prodaja pogona 'Karbamid 2' je izvršena bez saglasnosti Agencije za privatizaciju, a predstavljala je i osnov za kasniji raskid kupoprodajnog ugovora upravo od strane Agencije", piše u saopštenju Agencije za privatizaciju.

Kolegijum Agencije za privatizaciju zatražio je hitan sastanak sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, ministrima ekonomije i pravde Nebojšom Ćirićem i Snežanom Malović, kao i sa skupštinskim Odborom za privatizaciju, kako bi se otklonile sumnje javnosti u zakonitost rada Agencije za privatizaciju i njenih zaposlenih u u privatizaciji Azotare.

Policija je u ponedeljak uhapsila sedmoro osumnjičenih da su od 2007. godine do 2009. godine naneli višemilionsku štetu zloupotrebom pri privatizaciji Azotare i obezvredjivanjem vrednosti opreme pogona "Karbamid 2". Medju uhapšenima je i Julijana V. koja je u Agenciji bila zadužena za privatizaciju Azotare.

Pogledajte još