Čelsi izbacio Barselonu

Golove za Barselonu postigli su Serhio Buskets u 35. i Andres Inijesta u 43, dok su strelci za Čelsi bili Ramireš u poslednjim trenucima prvog poluvremena i Fernando Tores u 90. minutu. Engleska ekipa je od 37. minuta igrala sa igračem manje, pošto je isključen Džon Teri.

U drugom polufinalu nemački Bajern sutra će u gostima braniti prednost od 2:1 iz prvog susreta protiv španskog Reala iz Madrida.

POGLEDAJ VIDEO: Barselona - Čelsi 2:2

Barselona je do prednosti došla pošto je Isak Kuenka primio loptu na levoj strani, golman Čelsija Petr Čeh je istrčao na njega, a ovaj ubacio loptu po zemlji do Buskeca koji je sa pet metara neometano šutnuo u prazan gol.

Prednost Katalonaca povećao je Inijesta pošto je Buskec oduzeo loptu na sredini terena, dodao do Sančesa koji je prosledio do Mesija, a Argentinac je uposlio Inijestu koji je prevario Ramireša, izašao sam ispred Čeha i lako ga savladao.

Čelsi je smanjio zaostatak u poslednjim trenucima prvog poluvremena, kada je kapiten Frenk Lampard poslao odličnu loptu Ramirešu u prazan prostor između dvojice defanzivaca Barselone, a Brazilac je sa ivice šesnaesterca lobovao Viktora Valdesa.

(old_image)

Konačnih 2:2 Tores je postavio pošto je sam izašao ispred golmana Barselone Valdesa, obišao ga i loptu ubacio u prazan gol. Španski napadač je u igru ušao 10 minuta ranije umesto Didijea Drogbe.

Čelsi je od 37. minuta ostao sa igračem manje, kada je kapiten Džon Teri namerno i bez lopte kolenom u leđa udario Sančesa i sudija mu je pokazao direktan crveni karton.

Španci su najveću priliku da povedu sa 3:1 i olakšaju sebi put do finala imali u 49. minutu, ali je zvanično najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi pogodio prečku iz penala, posle prekršaja Didijea Drogbe nad Seskom Fabregasom u šesnaestercu.

Katalonci su u 82. minutu postigli gol koji je poništen zbog ofsajda Danijela Alveša, a nekoliko trenutaka posle toga Mesi je pogodio stativu šutem sa 20-ak metara.

Fudbaler Barselone imali su posed lopte, većim delom kontrolisali utakmicu, ali su se brojčano slabiji protivnici povukli pred svoj kazneni prostor i čvrstom igrom izdržali da ne prime gol u drugom poluvremenu.

(old_image)

Obe ekipe rano su morale da izvrše izmene, pošto su zbog povreda igru u prvom poluvremenu morali da napuste štoper Barselone Đerar Pike i defanzivac Čelsija Geri Kejhil.

Barselona je na startu meča mogla da povede, ali je prvo Mesi posle duplog pasa sa Sančesom šutirao pored gola u trećem, a potom mu je Čeh odbranio šut pošto je nakon dodavanja sa Fabregasom izašao sam ispred njega u 20. minutu.

Čelsi će 19. maja na stadionu u Minhenu drugi put igrati finale Lige šampiona.

Beta

Pogledajte još