Izabran najbolji fudbaler i najbolji tim za sezonu 2007/2008

BEOGRAD, 27. oktobtra 2008. (Beta) - Međunarodna federacija profesionalnih fudbalera (FIFPro) izabrala je danas najboljeg igrača i najbolji tim za sezonu 2007/2008.

Krilni fudbaler Mančester junajteda, Portugalac Kristijano Ronaldo proglašen je za najboljeg igrača sveta u prošloj sezoni čime je nasledio Brazilca Kaku iz Milana, koji je prošle godine dobio prestižno priznanje.

"Neverovatan je osećaj kada ti priznanje odaju kolege iz celog sveta, njih više od 50.000. Zahvalio bih se saigračima, trenerima i svim drugima u Mančester junajtedu i u nacionalnom timu Portugala, kao i mojoj porodici i prijateljima", rekao je Ronaldo. 

Među prvih 11 su i petorica španskih fudbalera. Prvi od njih je golman madridskog Reala Iker Kasiljas, a mesto u najboljem timu prošle sezone našlo se za njegovog saigrača Serhija Ramosa, ali i odbrambenog igrača Barselone Karlosa Pujola, "veziste" istog tima Ćavija i napadača Liverpula Fernanda Toresa.

Odbrambenu liniju tima, pored Ramosa i Pujola, čine i kapiteni Čelsija i Mančester junajteda Džon Teri i Rio Ferdinand. Teri je, inače, jedini fudbaler koji je na sva četiri dosadašnja izbora dobio mesto u timu.
U veznom redu su, pored Ćavija, i kapiten Liverpula Stiven Džerard i Brazilac iz Milana Kaka. Napad predvodi Tores, a iza njega su krilni fudbaleri Lionel Mesi iz Barselone i Kristijano Ronaldo iz Mančester junajteda.

Pogledajte još