Vino od marihuane

Novi trend postao je prilično tajnovit među kalifornijskim vinarima. Iz očiglednih razloga, kao i kod nas marihuanu je zabranjeno posedovati u bilo kojem obliku, tako da svoja vina drže u ilegali. Konzumiranje ovog noviteta rezervisano je za posebne prijatelje i odabranu grupu “istomišljenika”.

Kada su pitali, predsednika Napa Valley marihuana vinogradara, za ideju o ovakvom vinu Crane Carter je odgovorio: “Ljudi vole vino, ali vole i "maricu

Recept za “maričino vino” u osnovi se sastoji od dodavanja pola kilograma marihuane (1,5 grama po butelji) u posude za fermentaciju vina. Marihuana se obično meša s Cabernet Sauvignon i Syrah, a kao što ste mogli očekivati, bolje sirovine – grožđa i marice – u završnici daju bolje vino. Proces fermentacije pretvara šećer grožđa u alkohol, a alkohol izvlači THC iz marihuane. To traje oko devet meseci.

“Maričina vina” imaju oporu biljnu aromu i tvrde oni koji su ih probali da se već od čašice može zanimljivo opiti. Nismo pronašli podatak da je neko istaknuo lekovita svojstva ovako pripravljenog vina.

Još za kraj donosimo i tajnu rečenicu koju koriste kalifornijski vinoljupci za međusobno raspoznavanje -”Don’t drink and drive, take a glass of vine”.

Izvor: Index

Pogledajte još