Nakon izbora sve mora da se menja

BEOGRAD, 25. aprila 2012. (Beta) - Predsednički kandidat Liberalno - demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je da posle izbora u Srbiji sve mora da se menja iz korena i da nova Vlada ne sme da bude izraz kontinuiteta sa "osam godina vlasti (Borisa) Tadića".

"Nova Vlada za koju se mi borimo, ne sme da budu izraz kontinuiteta osam godina vlasti Tadića i četiri godine koalicije Tadića, (Ivice) Dačića i (Mladjana) Dinkića, posle kojih imamo 400.000 nezaposlenih više, najveću inflaciju u Evropi, 590 javnih preduzeća sa pet milijardi evra gubitaka, evro koji je 2008. koštao 78 dinara, a danas skoro 112 dinara", rekao je Jovanović u intervjuu za "Politiku" u sredu.

Jovanović je rekao da LDP ne želi da bude u vladajućoj većini u kojoj bi bio "ostatak do 126 (poslanika)", već moćna snaga koja koriguje sadašnju politiku u svim segmentima gde je ona bila pogrešna spora i efikasna.

Dodao je da bi, u slučaju pobede na izborima, sprečio zloupotrebu spoljne politike za dnevno-političke potrebe i da bi oslobodio Srbiju "svih hipoteka u spoljnoj politici" - od odnosa sa susedima, do evro-atlantskih integracija.

Pogledajte još