Biće hit: Google Drive je stigao!

Korisnici besplatno dobijaju pet gigabajta prostora, a mogu da dokupe ukupno jedan terabajt za čuvanje svojih podataka.

"Predstavljamo Google Drive - centralno mesto na kojem možete da stvarate, delite, sarađujete i držite sve svoje podatke. Ako radite sa prijateljem na zajedničkom istraživačkom projektu, planirate venčanje ili rešavate pitanje budžeta sa cimerima - to možete da uradite na Google Drive", saopštio je Sundar Pičaj, potpredsednik sektora kompanije Google za Chrome pretraživač i aplikacije, prenosi agencije.

Ova usluga zamišljena je kao konkurencija Dropboxu i Microsoftovom servisu SkyDrive. Stručnjaci smatraju da bi ovaj potez mogao da podstakne i Facebook da uđe na tržište klaud usluga, preneo je BBC.

Klaud servisi postali su veoma popularni pošto korisnici sve češće žele da pristupaju svojim sadržajima sa različitih mesta i uređaja.

Google Drive može biti instaliran na Macintosh ili PC, ili kao aplikacija na pametnim telefonima bez obzira na to da li rade na iOS-u ili Androidu, kao i na tabletima.

Google Drive će raditi sa sofisticiranom tehnologijom za obradu slika, koja će omogućiti korišćenje različitih vrsta dokumenata, uključujuči PDF fajlove i fotografije.



Komentatori navode da je Google malo zakasnio sa ovim servisom, koji vide kao dopunu društvene mreže Google Plus i servisa Google Docs, a njegovu najveću prednost vide u mogućnosti da se fajlovima koji su preveliki da bi se slali elektronskom poštom pristupa sa različitih uređaja.

Pogledajte još