Mirisom me svojim privuci!

Najnoviji trend kada je upoznavanje u pitanju stiže iz Amerike i ima malo veze sa fizičkom privlačnošću. Ljudi se povezuju na osnovu toga kako mirišu, piše Blic.

Fermonske žurke se oorganizju na sledeći način. Samci koji žele da prisustvuju zabavi dobijaju uputstva da spavaju u istoj majici tri noći, pa da je stave u plastičnu kesu i u frižider da bi se miris održao. Zatim učesnici donose svoje majice u kesi da se upoznaju. Kese su obeležene brojevima i bojama: roze za žene i plavo za muškarce.

Feromoni su hemikalije koje luče telesne žlezde, i koje utiču na raspoloženje i ponašanje drugih ljudi. Iako feromoni u stvari nemaju miris, telo je u stanju da ih obradi i stvori hemijsku reakciju u mozgu drugih ljudi.

Džudi Prajs, dvadesetpetogodišnjakinja iz Atlante, kreirala je ideju o feromonskim žurkama da bi pomogla ljudima da pronađu ljubav. Džudi kaže: "Radi se o romansi. Intelektualna povezanost nije uvek najvažnija stvar u vezi."

Učesnici razgledaju majice, pomirišu i zatim izaberu onu koja im je najprivlačnija. Stranci se zatim upoznaju na osnovu majice koja je izabrana.

Pogledajte još