Sinema siti na 20 lokacija u Novom Sadu

NOVI SAD, 25. aprila 2012. (Beta) - Medjunarodni filmski festival Sinema siti biće održan na 20 lokacija u Novom Sadu od 16. do 23. juna, a na programu je oko 100 filmova rasporedjenih u 10 selekcija, najavili su u sredu organizatori.

Selektorka festivala Dubravka Lakić rekla je na konferenciji za novinare da će takmičarski program medjunarodnog karaktera "Egzit point" predstaviti 10 ostvarenja koja govore o odnosu čoveka prema društvu i državi, kao i o porodičnim odnosima.

Prema njenim rečima, u programu pored ostalog biće prikazan film "Gospodin Lazar" kanadskog reditelja Filipa Felardoa koji je bio medju pet nominovanih stranih filmova za nagradu Oskar i američko ostvarenje "Kolaborator" glumca i reditelja Martina Donovana.

U selekciji "Egzit point" biće prikazan i film "Laku noć gospodjice" slovenačkog reditelja Metoda Peveca i film "Skajlab" rediteljke Žili Delfi.

Retrospektiva posvećena reditelju prošlogodišnjeg Kanskog pobednika Andreasu Drezenu najavljena je u revijalnom delu programa, a nemački režiser biće i gost festivala.

Pogledajte još