Nagrada: Most na Adi - arhitektonski događaj 2011. godine

BEOGRAD, 26. aprila 2012. (Beta) - Na otvaranju izložbe "Arhitektonski i urbanistički konkursi", priznanje je dodeljeno i arhitekti Spasoju Kruniću za izložbu "Uvećanje - crteži" kojom je predstavio lične skice, nacrte i ideje prikupljene tokom niza godina.

Priznanje za arhitektonski dogadjaj godine Društvo arhitekata Beograda dodelilo je i Lagrota.int timu, Saši Djumiću, Draganu Tesliću i Mladenu Hrvatnoviću za idejno rešenje na gradilištu hotela Metropol koji je tokom obnove bio obmotan belim impregniranim platnom.

Za arhitektonski dogadjaj godine priznanje su dobili i Evropski centar za vizantijske i postvizantijske spomenike iz Soluna, Grad Beograd, Javno preduzeće Beogradska tvrdjava i arhitekte Dejan Miljković, Jovan Mitrović i Branko Pavić, za projekat obnove Kule Nebojša.

Predsednik Društva arhitekata Srbije Ivan Rašković rekao je na dodeli nagrada u galeriji "O3on" da se ta nagrada ne dodeljuje arhitektonsko delo, već za uticaj koji neko zdanje ostavlja na okruženje, kao i na celokupnu stručnu javnost.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.