Mogu samo da uče od nas

Predsednik UO VK Partizan tvrdi da od srpskih klubova samo crno-beli vaterpolisti mogu da osvoje evropsku krunu, a "zlim jezicima" poručuje da dođu na utakmice Evrolige i uvere se u rad ekipe.

Predsednik Upravnog odbora Vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar tvrdi da od svih srpskih klubova jedino crno-beli vaterpolisti mogu da računaju na osvajanje titule prvaka Evrope!
- Ove godine Partizan je stekao pravo da uđe u sezonu s aspiracijom da se popne na krov Evrope. Mislim da je to sada realnije nego prethodnih godina, imajući u vidu sastav ekipe. Imamo ozbiljnu ekipu, mlađi su dostigli igračku zrelost, a dolaskom Sora, Vasovića, a pogotovu Vujasinovića, složile su se kockice da možemo da konstatujemo da imamo kvalitet za osvajanje Evrolige. Vaterpolo klub Partizan je jedina ekipa u Srbiji koja može da osvoji Kup šampiona. Na moju veliku žalost, ni košarkaši, koji su prošle sezone napravili odličan rezultat, ne mogu da računaju na to, a o ostalim sportovima da ne pričamo.

Koliko je realno da vaterpolisti Partizana, posle nekoliko godina najavljivanja, konačno dođu do krova Evrope?
- Da li će tako biti, zavisi od mnogo stvari. Nismo do sada imali ovako ozbiljnu situaciju i ekipu za najviši stepenik. Ne sme se zaboraviti da su se i drugi pojačali i ne možemo samo mi da računamo na prvo mesto. Ima pet, šest ekipa koje hoće vrh, a na nama je da damo maksimum. Kvalitet moramo da potvrdimo, a ja sam ubeđen da možemo do titule.

U poslednje vreme VK Partizan je često optuživan za rušenje srpskog vaterpola. Kako se niko iz kluba nije oglasio povodom toga, moglo bi se pomisliti da su optužbe osnovane.
- Nećemo odgovarati na bilo čije prozivke, mogu samo svima da poručim da gledaju naše rezultate i da će im sve biti jasno. Potpuna je zamena teza da je Partizan kriv za ono što se dešava u vaterpolu. A iza svega se kriju tuđi nerad i neodgovornost. Partizan ima školu sa 650 dece. Nenad Manojlović je posvećen samo radu s decom i trenerima, jer nam je ideja da uz igrače imamo i stručne trenere, koji će da garantuju budućnost srpskog vaterpola. Partizan je uvek bio i biće lokomotiva voza našeg vaterpola. Sve što radimo, kao i broj igrača koji izlazi iz naše škole, potvrda su toga.

A šta je s drugim klubovima?
- Banjica je jedini zatvoreni bazen u Beogradu koji funkcioniše. Svima izlazimo u susret koliko možemo, kako bi se treninzi uopšte održavali. Dan koji traje 24 sata ispada mali da bismo svima izašli u susret. Zato i razmišljamo da pokrijemo i otvoreni bazen, kako bismo svima omogućili da treniraju - zaključio je Šoštar.

Glavni favoriti za fajnal-for 

Aleksandar Šoštar kaže da je Beograd prvi favorit za organizaciju fajnal-fora i da se razmišlja o dve lokacije na kojima bi turnir bio održan.
- Mi smo favoriti za dobijanje organizacije fajnal-fora. To jeste veliki rizik, jer još nismo obezbedili učešće na završnom turniru, ali smo spremni da ga prihvatimo. Biće ili u Areni ili na Banjici. Pravićemo računicu, i ako je cifra realna, moći ćemo da razgovaramo o Areni. U suprotnom ćemo sve organizovati na Banjici. Trebalo bi da na žrebu 9. novembra sve bude odlučeno. Da ne pravimo ražanj dok je zec još u šumi. 

Nema tu zarade 

Hoće li organizacija završnog turnira Evrolige, ukoliko je dobijete, doneti neku zaradu Partizanu i Beogradu kao gradu domaćinu?
- Domaćinstvo ne donosi zaradu Partizanu, jer će od prodatih ulaznica možda moći da se pokriju svi troškovi organizacije. Možda Beograd može da zaradi na dolasku turista. U Barseloni je, recimo, bilo po 2.000 ljudi na tribinama, iako nije bilo domaćeg predstavnika. Dolazak navijača učesnika fajnal-fora sigurno bi doneo dobro našem gradu. Dobili bismo priliku da se još jednom predstavimo kao dobar organizator i pokažemo se u pravom svetlu. Uz to, stoji i činjenica da se u takve manifestacije uključi veliki broj dece, što je, samo po sebi, velika stvar.

Kurir

Pogledajte još