Pobede Orlanda i Denvera

Orlando je trijumfom nad poslednjeplasiranim Šarlotom obezbedio šesto mesto u Istočnoj konferenciji. Košarkaše sa Floride do pobede je vodio Džej Džej Redik sa 31 poenom. Rajan Anderson zabeležio je 24 koša uz 13 skokova.

Medžiksi sada imaju skor od 37 pobeda i 28 trijumfa a u prvoj rundi plej-of sastaće se sa trećeplasiranim timom na tabeli Istoka, odnosno Indijanom.

Šarlot se približio najgorem odnosu pobeda i poraza u istorjiji NBA lige sa samo sedam trijumfa i čak 58 poraza. Najbolji u timu iz Severne Karoline bio je Di Džej Augustin sa 23 koša.

Denver je u svom poslednjem meču redovnog dela takmičenja na svom terenu stigao do važne pobede nad Oklahomom. Nagetsi iz Kolorada su do trijumfa došli zahvaljujući velikom broju raspoloženih košarkaša.

Više od deset poena postiglo je sedam igrača a najefikasniji je bio Taj Loson sa 25 poena, Aron Afalo je ubacio 15 a Danilo Galinari 14.

U Oklahomi Kevin Durant je dao 32 poena, Rasel Vestbruk ga je pratio sa 30 ali nisu imali raspoloženih saigrača.

Njujork je na svom terenu došao do važnog trijumfa u trci za sedum poziciju Istočne konferencije sa Filadelfijom. Niksi su pobedili Kliperse uz dobru igru celog tima.

Rezervista Džej Ar Smit je prednjačio sa 21 poenom, Karmelo Entoni je ubacio 17 a Stiv Novak 14 koševa.

Kod Klipersa Blejk Grifin i Rendal Foj su postigli 29 i 28 koševa ali nisu uspeli da izbegnu poraz u Njujorku, i boriće se sa Memfisom za čtevrtu poziciju pred plej-of.

U ostalim mečevima Vašington j nastavo sa dobrim nastupima pred kraj sezone i pobedio Klivland sa 96:85.

U derbiju prve i treće ekipe Istoka Čikago je bio bolji od Indijane 92:87, dok je Filadelfija u trci za sedmo mesto sa Njujorkom stigla do trijumfa nad Milvokijem od 90:85.

San Antonio, prvi tim zapada trijumfovao je na gostovanju u Finiksu sa 110:106.

Beta

Pogledajte još