Studenti prekidaju štrajk

BEOGRAD, 26. aprila 2012. (Beta) - Dvadesetak studenata Fakulteta primenjenih umetnosti koji od četvrtka ujutru štrajkuju gladju zbog problema oko uplata školarina, najverovatnije će prekinuti protest, jer im je, kako su naveli, Ministarstvo prosvete i nauke obećalo da će problem biti rešen.

"Iz resornog ministarstva su protumacili da ne može da se ospori odluka da se upišemo na fakultet, iako novac nije legao na račun fakulteta", rekao je agenciji Beta predstavnik studenata Miloš Kuvekalović.

On je kazao da će se odluka o prekidu štrajka gladju znati nakon Saveta FPU-a, koji zaseda od 13 časova, a studenti će tada "probati" da upišu godinu.

"Ukoliko Savet odbije, štrajk gladju će biti nastavljen, ali ne ispred ministarstva, već na fakultetu", rekao je Kuvekalović.

Prema njegovim rečima, ministar prosvete i nauke Žarko Obradović, koji je razgovarao sa prestavnicima studenata, kazao je da će "stvar biti rešena, jer studenti moraju da upišu godinu".

"Sada je sve na upravi fakulteta, mi ćemo se verovatno povući i doći na fakultet gde ćemo nastaviti protest ako nas Savet odbije", kazao je Kuvekalović.

Pogledajte još