Svi gradjani imaju jednaka prava

BEOGRAD, 26. aprila 2012. (Beta) - Direktor Agencije za restituciju Srbije Strahinja Sekulić odbacio je u četvrtak optužbe Lige za zaštitu privatne svojine i ljudskih prava da ta institucija vraća imovinu samo članovima Demokratske stranke.

"Priče o tome da se samo članovima Demokratske stanke vraća imovina je glupost. Za Agenciju su svi gradajni jednaki, svi imaju ista prava", rekao je Sekulić agenciji Beta.

On je istakao da gradjani koji potražuju imovinu, a imaju bilo kakve primedbe u postupku prijema i obrade njihovih zahteva, mogu da se žale agenciji, što do sada niko nije uradio.

Članovi Lige za zaštitu privatne svojine i ljudskih prava protestovali su ispred zgrade Predsedništva nezadovoljni radom Agencije za restituciju koja, kako kažu, vraća imovinu samo članovima Demokratske stranke.

"Agencija za restituciju u periodu izbora počinje da vraća samo članovima Demokratske stranke oduzetu imovinu u naturalnom obliku i punom vrednosnom iznosu", rekao je novinarima generalni sekretar Lige Branislav Trajković.

Pogledajte još