Otac na službenom putu otvara Sterijino pozorje

NOVI SAD, 26. aprila 2012. (Beta) - Pozorišni festival Sterijino pozorje otvoriće 25. maja predstava "Otac na službenom putu" Ateljea 212, u režiji Olivera Frljića, rečeno je u četvrtak novinarima.

U takmičarskoj selekciji nacionalne drame i pozorišta, pored predstave "Otac na službenom putu" biće izveden i komad "Radnici umiru pevajući" Hartefakt fonda i Bitef teatra, u režiji Andjelke Nikolić.

U konkurenciji je i predstava "Bunar" u režiji Egona Savina u koprodukciji Ustanove kulture "Vuk Karadžić", Radionice Integracije i Fonda Krug, najavili su organizatori.

Atelje 212 i Kulturni centar Pančeva na Pozorju će nastupiti sa predstavom "Plodni dani", u režiji i po tekstu Borisa Liješevića, dok će trupa nemačkog Šaušpilhausa (Sćauspielhaus) iz Bohuma izvesti komad "Nije život bicikl", u režiji Anzelma Vebera (Anselm Weber).

U selekciji nacionalne drame i pozorišta su "Hipermnezija" Hartefakt fonda i Bitef teatra, u režiji Selme Spahić, kao i "Marat the Sade" Novosadskog pozorišta (Ujvideki Szinhaz), u režiji Andraša Urbana.

U čast nagradjenih festival će zatvoriti balet Srpskog narodnog pozorišta "Mileva Ajnštajn", u režiji Staše Zurovac, po motivima drame Vide Ognjenović.

Sterijino pozorje ove godine traje od 25. maja do 2. juna.

Pogledajte još