fbpx

Kultura ustuknula pred estradom

NOVI SAD, 26. aprila 2012. (Beta) - Direktor Sterijinog pozorja Milivoje Mladjenović ocenio je u četvrtak da su umetnost i kultura "ustuknule" iz medija pred ukupnom estradizacijom života.

"Sve je manje medija koji daju prostor umetnosti i kulturi", rekao je Mladjenović u razgovoru sa urednicima novosadskih i beogradskih medija u Sterijinom pozorju.

Prema njegovim rečima, umetnost i kultura u medijima pronalaze mesta jedino kada je reč o incidentima, poput štrajkova baleta ili pozorišta, ili postavljanja bombe ispod automobila glumca.

"Kada se desi neki veliki uspeh naših umetnika u svetu, toga onda uglavnom nema u medijima. Pitam se, da li prelazak glumca iz jednog pozorišta u drugo za medije može da bude vest kao što je vest prelazak fudbalera iz jednog kluba u drugi", naveo je Mladjenović.

On je izrazio i razočaranje zbog činjenice da u medijima ima sve manje pozorišne kritike, kao specifičnog žanra i dodao da razume da mediji zbog siromaštva vrlo često ne mogu da imaju sektorske novinare.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.